she colours sketchbook home follow

josei-chan
A 15 years old typewriter. Love writing, reading, drawing and typing. A big fan of Hlovate. Jazakillah.


koko de hanasu


okina hakushu
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


The 14th birthday
08 June 2013 | 0 comments

aku akan rindu ni.

Assalamualaikumwarahmatullah :D since ada orang post kat aku punya ask.fm cakap KENAPA KAU TAK POST-POST AHH KAT BLOG *aku baling periuk belanga kang baru tau* chait dari hari tu kemain aku menyakat adik aku guna periuk kenapa tah. Mungkin sejak pergi Langkawi then the tourist guide storied about the Kampung Belanga Pecah kat Langkawi, then terbawa-bawa sampai ke Johor :D hehe *great intro pfft sekurang-kurangnya bukan ayat skrip lagi haha*

So on that day, the 12th May 2013 malam tu kat asrama aku tidur dengan Nadia. Tak payah nak pelik sangat -.- then esok pagi bangun, yang aku perasan lah MANA JAM AKU. Budak-budak ni memang suka sangat main jam aku. Tak tahu lah apa benda yang attractive sangat kat jam aku tu sampai dorang tergila-gilakan jam ni haha hiperbola. Tak de lah sampai tergila-gilakan sangat. And aku turun memandangkan kiraan pagi tu dah sampai 10. Aha then aku turun dan ada certain budak kelas 2 Omar nyanyikan lagu Happy Birthday time aku turun tu dan aku macam oh Alhamdulillah ada jugak orang ingat birthday aku hikhik. Tapi aku suruh dorang slow siket haha. Well you know kalau Zati yang conduct bukan kemain lagi lagu tu. 

Lepastu, after sarapan, naik dorm dan tiba-tiba Deena buat announcement, budak 2 AB ada latihan choral speaking pukul tuut tuut *tak ingat* dan aku macam yahh choral speaking JAM AKU MANA. Aku tanya lah Ain, my dormmate ada nampak tak jam kita. Dia jawab awak letak mana entahlah kita pun tak perasan. So I was like oh okey Ain tak tau. So I went along that day without my watch. Tau tak betapa rasa macam awkward habeh tak de jam -.- Dan aku adalah orang pertama sampai kelas. Tak tau lah kalau aku adalah orang yang paling bersemangat kan -.- haha dan tiba-tiba Syamim datang. Sebelum turun pergi kelas tadi, aku ada pesan kat Syamim BELIKAN MI SIPUT NANTI KAT KELAS AKU BAYAR EH and dia pun ok ok. 

Syamim : Nah mi siput
Aku : Terima kasih nah duit
Syamim : Eh memandangkan hari ni birthday kau so kira mi siput tu hadiah hari jadi daripada aku eh hehe happy birthday 
Aku : Terima kasih *tau-tau je aku tengah pokai* :D

Dan dia ialah orang pertama yang bagi hadiah hari tu and I was like sobbed haha. Dan the latihan choral speaking went on and on. Dorang ada rembat Nikon aku. Apa benda tah dorang buat. Syamim cakap dorang buat video pasal birthday aku and I sobbed again haha. Tapi 3 hari lepas tu baru aku tengok video-video tu. Punyalah semangat dorang EH ADLEEN KAU DAH TENGOK BELUM VIDEO AKU TU COMEEEEL AKU BUAT GWIYOMI DALAM TU so aku macam ahaha aku belum tengok. Tapi video-video yang dorang buat semua comel gila :'D 

Ada satu part tu tiba-tiba Husna tanya aku,
Husna : Elin kau tak perasan ke apa-apa barang kau yang hilang?
Aku : Yang aku perasan jam aku je.
Husna : Ye ke. Cuma kau tengok betul-betul.
Aku : *mesti budak ni ada rembat samting dalam aku punya locker ni humpphhh*

Balik choral speaking aku bukak locker aku. Yahh yang aku perasan KITKAT aku hilang dengan CADBURY BLACK FOREST aku hilang. Alahai dorang ni kempunan sangat lah dengan coklat aku tuh. ROTI pun hilang. Jadi aku pun macam HOI ESOK AKU SAHUR NAK MAKAN APE haha. Padahal biskut banyak je kot dalam tu. Gedik je tak nak makan.

Malam tu kat kelas, Anis pulak ada tanya aku,
Anis : Elin awak tak perasan ke apa-apa barang awak hilang?
Aku : Yang kita perasan jam, kitkat, roti, cadbury je. Ada benda lain ke?
Anis : Cuma cek betul-betul. 
Aku : *hape lagi budak-budak ni ambek lah hai*
Anis : Nah hehe *hulur diary*
Aku : A'ah la. Tak perasan pulak.
Anis : Hehe cuba selak sikit dalam tu. Kita ada tulis samting.
And she wished me in that diary. Ahaha poyo je ada diary. Tak de lah diary sangat, just like luahan aha. 

Dan malam tu Fadzilah, Aina and Ain lambat masuk prep. Tiba-tiba time dorang masuk, 
Ain : Korang korang duduk kejap. Ada sesuatu nak bagitahu ni.
Kelas : *senyap tetiba*
Ain : Kita macam ada jumpalah jam seseorang kawan kita ni yang kehilangan jam dia sejak pagi tadi *mata dia melirik ke arah aku*
Aku : Ain! Awak yang ambik *ticklesssss*
Kelas : *bising balik*

So now everything dah jumpa except makanan. Komfem-komfem ah Husna ambek ahaha. So that day went macam tu jah. Oh aku ada bagi KFC kat dorang dan dorang cakap EH ELIN CAKAP TERIMA KASIH KAT AYAH KAU EH BUKAN KAU SEBAB BELANJA KFC NI HAHA okey fine -.- 

Yah mungkin biase-biase je kot tak de lah macam Lisa Surihani datang ke One Direction bagi hadiah ke kalau tu lagi awesome haha. But although people changes, but memory doesn't change. Kekal terpahat kat lubuk hati paling dalam. 

dari kelas 2 Omar.
ADLEEN GAMBAR APE KAU HAMBEK NI

assalamualaikum :D


FUTURE
PAST