she colours sketchbook home follow

josei-chan
A 15 years old typewriter. Love writing, reading, drawing and typing. A big fan of Hlovate. Jazakillah.


koko de hanasu


okina hakushu
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


Tutorial : Border Sidebar
22 December 2012 | 0 comments

Assalamualaikumwarahmatullah :) Hari ni nak buat tutorial sejak ada request dari Sheira. Contoh dia macam ni;


Klik untuk tumbesaran Scott's Emulsion. Yang aku kotakkan warna merah tu. Kalau tak paham jugak aku tak tau lah macam mana nak pahamkan ;~;

1. Dashboard > Template > Proceed >  Edit HTML > Tick Expand Widgets Template
2. Search code ni;
SIMPLE TEMPLATE
h2 {
DENIM TEMPLATE
.sidebar h2 {
3. Kalau bawah code kat atas tuh ada code-code kat bawah ni, delete tau. Kalau tak delete nanti tak jadi.


4. Dah delete? Okey. Sekarang copy code kat bawah ni dan pastekan kat BAWAH code yang korang search tadi tu. 

Jenis double coloured (Ada 2 jenis) -kalau tak paham try je la ek-


text-align:center;-moz-border-radius-topleft: 20px;-moz-border-radius-topright: 20px;
-webkit-border-top-left-radius: 20px;
-webkit-border-top-right-radius: 20px;
-top-right-radius: 20px;
border-top-left-radius: 20px;
border-top-right-radius: 20px;
border-bottom: 5px solid #000000;
background : #D8D8D8; font-size:14px;
padding: 2px;
margin: 5px
}
Play with colours;
ABC : Boleh tukar sama ada left/ right/ center
ABC : Ketebalan border bawah. Kalau lagi besar nombor, lagi tebal border tu oke
ABC : Boleh tukar sama ada nak dashed/ dotted/ solid
ABC : Warna background. Search kat SINI
ABC : Size font
ABC : Saiz border
Preview dulu baru save. Kalau dah selamat kiri kanan atas bawah tepi depan belakang, save elok-elok ;A; Tak paham ke tak jadi ke tanya tau. Bai. Assalamualaikum :>

FUTURE
PAST