she colours sketchbook home follow

josei-chan
A 15 years old typewriter. Love writing, reading, drawing and typing. A big fan of Hlovate. Jazakillah.


koko de hanasu


okina hakushu
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


Tutorial : Background pada Body Post
21 December 2012 | 0 comments
poor Jerry wkwkwk.
Assalamualaikumwarahmatullah :) Nak buat tutorial sambung yang tadi, ada yang request. So, without wasting time.
1. Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed
2. Hit CTRL+F and search;
#content-wrapper {
3. Paste code kat bawah ni dekat bawah code tadi tu;

background : url(Url image); 
4. Belum siap! Then, CTRL+F lagi, search #main-wrapper { dan #sidebar-wrapper {
5. Ulang balik step kedua. Sama je, paste dekat bawah dia pastu save.

PS : Letak background yang molek-molek jah. Tak payah heavy sangat. Naik juling mata orang nak baca kalau background tu heavy sangat ;A; Bawah ni freebies background yang sesuai untuk body post :) Background ni macam samar-samar, so aku nasihatkan korang tekan lah link dia tu and choose one.

bintik-bintik
http://i.imgur.com/tDtge.png


merah
http://i.imgur.com/5Dy51.png


brown
http://i.imgur.com/2EShx.png


blue
http://i.imgur.com/DKomg.png

Sekian, Assalamualaikum. Freebies credits: Atiqah Jaidin ^.^


FUTURE
PAST