she colours sketchbook home follow

josei-chan
A 15 years old typewriter. Love writing, reading, drawing and typing. A big fan of Hlovate. Jazakillah.


koko de hanasu


okina hakushu
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


Saya takut k.
27 December 2012 | 6 comments
Hello and assalamualaikum :-) Dari hari tu asyik post pasal tuto segmen tuto segmen tuto segmen kan? So hari ni tiba tiba merajinkan tangan dan badan dan otak untuk menaip panjang-panjang. Tadi baru habis buat roti jala. Itu pun nenek yang ajak. Nasib baik nenek ajak kalau tak, tak de nye tapak kaki ni nak menapak ke dapur. Setakat menapak ke dapur untuk makan tu okey kut haha. Terima kasih nenek kerana menyuruh saya membuat roti jala iloveyou :* Oke lepas tu tadi baru siap kemas barang nak balik asrama. Kemas barang eh, bukan kemas beg tau lewls. Barang dengan beg tak sama ke? Haha, apaper je la. Yang penting aku tak de semangat nak pergi sekolah *muka duit patploh sen* Oh kay PBS here I come *muka pasrah* Time kemas barang tu macam tak percaya je 'eh betul ke aku dah nak balik asrama ni eh'. Dah nak kena bangun pepagi ni. Dah nak kena masuk form two ni. Bebel sorang-sorang last-last siap jugak kemas barang. Tapi barang sikit sangat. Tah ape tah yang lupa nak masukkan -.-

Oke so look at the title. Nak cerita pasai SAYA TAKUT K saya takut. Haha k minggu lepas hari Khamis Johor cuti sehari. And my family went to Universal Studios Singapore. Adik aku dah pernah pergi tapi dia untung dapat pergi lagi sekali *jadi tourist guide* Whatever, sampai sana tak ramai sangat. Kitorang naik Vacation Hub. Dah la dalam bas tu boleh jumpa budak sekolah lama dulu darjah enam -.- Macam asdfghjkl banyak kali. Sesampainya kami disana *ayat tak boleh skema lagi ke* kitorang jalan pergi Shrek dulu. Oke my adik feveret. Dalam hati aku cakap apsal la adik aku minat Shrek ni dah la hijau besar tapi tapi comel haha k. Dalam tu memang gempak gila. 4D kut. Time dia tayangkan movie tu, kitorang kena pakai something spectacles yang untuk 4D kut entah tapi aku pakai sarung je. Then when the Donkey sneezing, ada air percik, ibarat macam air liur Donkey tu lah -.- Yang tu lah yang paling aku ingat. Hawhaw. 
Itu Shrek's Palace. After pergi Shrek, kitorang pergi Mummy. Well actually aku tak tau ape nama betul dia tapi yang aku nampak Revenge of The Mummy. Ada movie dia tapi aku tak de rasa nak tengok -.- Dalam tu ada roller coaster je. Dan yeah aku cabar diri aku naik roller coaster tu. Adik aku cakap roller coaster Mummy ni BEST KAK BEST RUGI AKAK TAK NAIK oke jadi untuk menenteramkan adik aku yang betul-betul menginginkan aku naik roller coaster, so aku pun naiklah. Time naik tu Subhana Allah aku jerit je sepanjang masa tapi aku tak tutup mata. Nak jugak tengok ape benda yang aku jeritkan tu lewls. Ade part di mana dia belok, laju, perlahan and the part Mumia kiri kanan bangun tegak berdiri. Dah la aku duduk tepi sekali T^T *tangan sejuk tibe-tibe* Pastu part yang paling aku takut was when the roller coaster reverse back dengan laju ohmaiAllah time tu seram gile wargh. Boleh pulak tu dia snap gambar time orang tengah naik roller coaster -.- Turun je aku dah peluk tiang. K tipu. Haha, pening k pening. Mabuk. Rasa nak muntah. Semua la. Abah lagi lah, terus tak nak naik dah any of roller coasters nanti. Oke aku dah berjaya cabar diri aku -.- Sumpah aku tak nak naik lagi lepas ni. Pengecut sikit. Hewhew.
Then after having a great 'fun' dekat Mummy tu, kitorang jalan pergi Transformers pulak. Time ni memang awesome ^_^ Dia punya roller coaster tak boleh nak dikata macam roller coaster tapi more macam kereta Optimus Prime. Siapa tak pernah tengok Transformers memang nak kena tembak wahahaha kejam tibe-tibe. Apahal pulak kena tembak -.- Oke dekat 'roller coaster' Transformers tu dia ibarat tengah berlawan dengan Megatron. Ochobot tu sape ek? Oke oke Ochobot tu dalam cerita Boboiboy. K dah confuse habis. Haha, pastu time 'adventuring' tu, jalan cerita dia memang awesome habis naa aku cakap. Adik aku //yang lelaki\\ melopong kut lepas 'adventure' time tu wahaha. Adik oh adik, terkedu ke? Lewls. Haha tengok la kakak dia sape an an. For sure, my abah tak ikut sama because mabuk tak habis lagi.
Atas ni the real Optimus Prime. Wahaha real lah sangat -.- Menakutkan je aku tengok. Oke then after having fun dekat bahagian Transformers, kitorang walk to the roller coaster perlahan. I don't know ape nama dia so I hentam je lah bagi nama. Hidup kena kreatif, haha. Time naik 'roller coaster perlahan' tu macam oh kay, ni permainan budak-budak ke hape? Benda-benda yang menakutkan sepanjang naik roller coaster perlahan tu hanyalah buaya yang mengeluarkan bunyi dan cheetah yang mengeluarkan bunyi dan several things yang aku tak ingat. Yang ni tak takut. After that, kitorang stop solat. Sumpah, tempat solat dia sangat la kecik. Well, kalau dah datang negara orang kena pandai-pandai la nak hidup right? Tak kan lah having so much fun pastu tak solat? No, no, no. Tak berkat hidup bro. Oke after solat, kitorang heading ke Sci-Fi City. The biggest roller coaster in Asia I think kot. Entah tapi yang penting bergegar lantai time roller coaster tu berpusing and this roller coaster made me scared enough -.- Sci-Fi City roller coaster tu ada dua kaler, satu biru satu lagi merah. Aku temankan adik aku naik, kesian dia nak naik tapi tak de orang temankan. Aku temankan je although lutut menggigil tahap tak ingat. Kitorang naik yang warna biru. Yang ni kaki dia bergantung. Kalau yang warna merah kaki is in the roller coaster. 

Time naik tu aku rasa macam nak nangis time tu jugak. Tak kira lah adik aku nampak ke, yang penting aku nak nangis tapi bila tang-tang aku nak start nangis and jerit sekuat-kuat hatinya tu roller coaster tu dah berhenti. Lewls. Sekejap je pun. Aku yang over-acting sangat -.- Adik aku boleh pulak dia turun dari roller coaster tu dengan muka HAPPY tapi bagi aku itu adalah troll face k troll face. Mabuk wuu mabuk. Tiang kat depan nampak macam ade patploh. Haha menipu sangat~ 
Abah aku cakap, "Cuba kakak bayangkan kalau roller coaster tu tergelincir dari landasan, Masya Allah seram abah tengok," sambil mengurut dada. Oke mabuk Abah aku tak habis lagi. After terjerit-jerit kuat-kuat sampai sakit tekak sebab takut sangat, kitorang straight pergi Jurassic Park. Time tu dah pukul 4 lebih kut. Tak ramai. Dan awesome :D Main dengan air dan itu yang menyebabkan baju aku basah seribu kali basah. Mama and Abah selamat la sebab pakai baju hujan. Aku, adik aku, adik aku dan adik aku basah habis. Time dia angkat pergi dekat T-Rex tu, aku tengok je kat T-Rex tu, mencari apa lah yang takut sangat dekat T-Rex tu kan. Suddenly dia whoop turun laju dan splashed time tu lah basah seribu kali basah. Kadang-kadang best jugak main air ni. Adik aku dah terketar-ketar gigi menahan sejuk. Aku pulak sengih 24 hours macam 7-Eleven, opened 24 hours.

Ini adalah rupa adik aku yang bongsu yang terketar-ketar tapi sempat buat muka comel duaploh sen selepas kena simbah dengan Jurassic Park. After splashing dekat Jurassic Park tu, aku, adik aku, adik aku yang bongsu tu dan Mama sambung lagi naik roller coaster Shrek. Abah dengan adik aku yang lelaki tu dah angkat bendera putih. Aku expect roller coaster Shrek tu tak de lah seram mana kan, tak de lah nak laju-laju sangat kan, tapi expect tinggal habuk debu je la lewls. Laju jugak wuuu, boleh keringkan baju yang tengah basah seribu kali basah sebab kena simbah dengan Jurassic Park. Tapi tak kering pun -.- Time tu masa memang jeles habis naa dengan kami, dah nak pukul 7 pung. So lepas beli souvenir, kitorang pun balik lah dengan Vacation Hub. Dalam perjalanan balik tu ape aku tau tidur je lah. Ye lah, budak tengah nak membesar. Aci tidur je la. Dah la pening habis rasa macam baru kena hempap dengan peti sejuk duaploh inci atas kepala. So then, sampai rumah pukul 10 dan akhirnya tidur pukul 11 jugak, macam kat asrama. Apahal tiba-tiba masuk asrama pulak ni?! Tengah syok cerita pasal roller coaster tibe-tibe masuk asrama.

So the conclu-syen is aku takut roller coaster haha. Sebab tu tajuk saya takut k saya takut. Tak de idea lain le tu. By the way, esok nak kena ikut Mama pergi beli buku. Pastu Selasa dah balik asrama oh babai rumah ku terchenta ;D Haha, oke babai. Assalamualaikum :-)

FUTURE
PAST