she colours sketchbook home follow

josei-chan
A 15 years old typewriter. Love writing, reading, drawing and typing. A big fan of Hlovate. Jazakillah.


koko de hanasu


okina hakushu
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


Tutorial : Mp3 Player
29 November 2012 | 0 comments

Assalamualaikumwarahmatullah :) Sekarang ni dah pukul 11.58 malam. Yeah, lagi 2 minit dah nak pagi. Dah berapa hari aku berjaga semata-mata nak blog -.- Okeh, so yah, apsl tibe-tibe nak buat tutorial ni? Ada orang request dari Facebook ;> Aku dah terangkan tapi dia masih tak faham lagi, so aku cipta lah the first tutorial after all I'd made *kyaa!* So, memandangkan mukadimah pun dah panjang, aku tak nak panjangkan lagi mukadimah ni. Mesti ada yang dah tarik tilam bantal selimut rite? Okeh, mari kita mulakan, ya *skema habes*

1. Korang kena tau what is a mp3 player. Siapa tak tau pegi makan microwave.


2. Then, pergi link ni; THIS .

3. Pastu, tekan dekat Generator. Kalau tak jumpa, tekan ctrl+f dan taip Generator.

4. Dekat bahagian Category, choose Colours. Tukarlah ikut kesesuaian masing-masing. Code warna, pergi link ni; THIS.

5. After adjust colours semua tu, tekan balik dekat bahagian Category dan choose General. Dekat bahagian Autoplay , tukar daripada 0 kepada 1.

6. Okeh, now, yang kena tukar sekarang ni adalah link mp3 tu. Pergi link ni; THIS. Dekat bahagian search, taip apa-apa lagu yang korang nak. *Tapi, kadang-kadang tak semua lagu ada ^.^*

7. For example, lagu Asmaul Husna Sami Yusuf. After searching, bawah tu ada kotak HTML embed. Copy all that in the HTML embed box pastu paste dekat Microsoft Office or Notepad. Ini untuk memudahkan kerja korang.

8. Then, perhatikan code tu elok-elok. Yang aku highlightkan grey tu, copy. 
tekan untuk tumbesaran kanak-kanak.

9. Kalau korang pilih lagu lain, copy code yang lebih kurang macam tu. After copy link tu, paste dekat bahagian mp3 dekat Mp3 yang korang buat tadi. Test dengar and kalau dah berpuas hati copy the code down there and paste anywhere necessary. Dekat layout ke, template or wherever. Jangan campak code tu masuk almari tau :B

Kalau tak faham, sudilah tanya ek. Jangan malu-malu, nanti tergolek perahu, masuk ke Laut Sulu, padan muka kamu :S All the best and assalamualaikum *now is 12. 35 a.m.* It's morning <;

p/s : Esok kena buat nota sains, lagi. Gambatte :)


FUTURE
PAST