she colours sketchbook home follow

josei-chan
A 15 years old typewriter. Love writing, reading, drawing and typing. A big fan of Hlovate. Jazakillah.


koko de hanasu


okina hakushu
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


Mariah al-Qibtiah {;
24 November 2012 | 0 comments

Assalamualaikumwarahmatullah :} Hari ni tibe-tibe rajin nak nge-post. Hari ni mama oncall, abah balik malam. Sob. Tapi esok abah n mama tak keje. Yiha. I've a great plan *jeling kiri kanan* Dah hampir 3 minggu aku cuti ek. Sedar tak sedar, masa makin cepat berlalu. Sabda Nabi, semakin dekat hari kiamat, semakin laju masa berputar :)

Okeh. Malam ni kerajinan tu tibe-tibe muncul sebab nak post pasal Mariah al-Qibtiah. Yep, it's a name of a srikandi Islam. And Mariah al-Qibtiah was my dorm for 2012. Ataupun nama singkatannya MQ. Tahun depan dah dorm lain. Aras bawah. Err, mungkin kekok siket kut kalau duduk aras bawah. Apa-apapun, may next year will be a greater year than this year. Amin.



Cerita pasal MQ, aku katil pertama. Yep, katil atas sebelah langsir yang tak reti duduk diam agaknya. Mengerabai-ngerabai waktu malam. Menyeramkan. HAHAHAHA beware *saje kasi adegan konon-konon takut* Ngerabai? Perkataan apakah itu. I created the word ngerabai. Hehe, budak kreatif ;b Tapi aku tak pernah ada pengalaman menakutkan lah sepanjang setahun tidur kat situ. Selalunya aku tidur dengan aman dan damai tanpa gangguan. Tapi kekadang ada je budak-budak 'comel' kacau aku tidur especially budak-budak AB. Ape benda tah yang dorang geramkan sangat sampai aku tidur pun dorang kacau. *KT kena buli, dah biase ;b* 

Aku rindu loker aku. Walaupun sempit, tapi kita kena pandai menyempitkan barang je. Bukan menyumbat, tetapi menyempitkan barang. Hewhew, macam mana tu. Pandai-pandai la hidup ek. Loker aku jenis loker besi. Loker ni a bit kecik kalau nak dibandingkan dengan loker dorm sebelah tu, Aisyah. Loker dorang loker kayu. Besauuuuuuu rather than loker kitorang. Taper, at least ade loker daripada kelas kitorang, guna bakul je. Peace.

Katil aku ni bawah lampu yang paling terang dalam dorm aku. Dorm ni ada empat lampu tapi satu je lah yang paling terang. 3 dah hampir malap. Almost every night semenjak exam week tu lah, aku tidur dengan lampu terbuka. Tapi aku tutup muka dengan selimut ;D Pandai-pandai la hidup kan? Yang paling best, time jamuan dan time pasang tikar getah baru. Memang berjaga sampai pukul 4. Tidur pun sekejap je lah malam tu tapi ngantuk tak ngantuk mustahil tak ngantuk, rite? Hee. Tak kesah la, yang penting jamuan tu memang amazing habes naa. 

Kitorang main kejar-kejar malam-malam, kitorang main tepung, kitorang main calit-calit maskara, kitorang main tepek-tepek bedak, kitorang ambek gambar banyak-banyak, kitorang main tukar-tukar hadiah dan kitorang simpan memori tu sume dalam kotak ingatan. Aku dapat hadiah keychain from Kak Yaya *Ketua Dorm Khadijah tahun depan woo.* Memang semua happening gila la malam tu. Although nampak biasa-biasa je, tapi bila dijadikan luar biasa, maka terserlahlah keluarbiasaannya ;D *kan dah keluar ayat sastera budak ni.*

Masa malam jamuan tu, esoknya was hari sukan SMKAJB. Waktu kawad tu memang sah macam nak baring je kat tengah padang tu, tapi saya masih mempunyai rasa malu lagi, maka saya pun tak baring lah. Sekadar melelapkan mata je waktu kawad tu. Lelap-lelap jugak, kawad PBSM nombor satu what :D Thanks to the komander. Ke komanden. Entah. Yang penting, Ahdar nombor dua, jyeaaaaah! Berbalik kepada dorm, good luck to all fivers dorm MQ in the SPM. For form 4, good luck in life. For form 1, once a MQ, forever a MQ :) 


Tahun depan, aku satu dorm dengan Nadira. Emy dorm lain. Syakirah dorm lain. Yana dorm lain. And also Kak Umai, Kak Yaya, Kak Qasha, Kak Yana and Kak Fana, semua dorm lain. Kak Wafa, Kak Nieeza and Kak Zaf, tahun depan dah tak jumpa lagi. Tahun depan dah tak de dah kegilaan mereka semua. Tahun depan dah tak de langsir yang tak reti duduk diam tu. Aku ingat lagi, Kak Wafa sanggup belikan 2 botol Dettol hanya untuk kebersihan dorm. And thanks to Kak Wafa, disebabkan botol Dettol yang beliau belikan itulah yang menyebabkan dorm kitorang often dapat high marks setiap hari Ahad ;} 

The natijah now are, MQ is the best. "Kalau kita nak jadi pemimpin, kita kena jadi pemimpin yang cool, biar semua orang hormat kita," once I remembered Kak Wafa pernah cakap macam ni time tazkirah lepas Al- Hasyr. Okay, I hold that quote. MQ, walau anda hanyalah sebuah bilik yang kecil, yang menempatkan empat belas katil dan 15 loker termasuk master locker, andalah pelakar memori kami {; MQ in heart, always.

Bye. Salam 'Alaykum! Don't forget to pray for Gaza ;}

ps : Friends are like balloons. If you let them go, you'll never get them back. <--- quote about friendship dekat belakang baju kelas 1 Abu Bakar {;

gile-gile dorang pun, dorang awesome ;S

FUTURE
PAST