she colours sketchbook home follow

josei-chan
A 15 years old typewriter. Love writing, reading, drawing and typing. A big fan of Hlovate. Jazakillah.


koko de hanasu


okina hakushu
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


A story to be shared.
29 November 2012 | 0 comments

Assalamualaikumwarahmatullah. Malam ni Internet laju *jakun sikit* Selama ni memang chaitt, lembab. So dengan kelajuan Internet tersebut yang julung-julung kali berlaku ni, I wanna share a tragedy that happened to me a few months ago *rewind back the time please*

Kejadian ni berlaku kat asrama. Waktu itu, jam menunjukkan pukul 5.45 petang. Aku bangun dari tidur, nasib baik dah mandi. Kalau tak mahunya terkejar ke toilet dengan bawak baldi dan tuala. Setelah bangun, aku pun pakai la tudung and getting ready untuk turun bawah, nak pergi Dewan Makan #DM. Aku bawak turun sekali Nikon aku tu. Tapi Nikon tu aku letak dalam beg lain. Aku tak letak dalam beg kamera, besar sangat lah. Then, aku pun turun dengan perasaan mamai.

Aku pun sangkut lah beg aku dengan beg yang ada Nikon aku kat dalam tu dekat pagar dawai. Pagar dawai eh namanya? Entah, yang penting pagar tu warna hijau. Aku tak tau pun sebenarnya aku sangkut dekat 'cangkuk' yang hampir melurut. Dah la tengah mamai masa tu. Then aku pun pegi la ke DM.

Tetapi sebelum ke DM, aku tunggu kawan-kawan yang lain turun. Tiba-tiba ada sekumpulan kakak form bape tah, datang dan mencapai beg mereka. Salah sorang daripada dorang tu, begnya berhampiran dengan beg Nikon aku tu. Aku tak berminat nak pandang, aku pandang tempat lain. And all of sudden I heard a 'pak' sound. Aku buat dunno je la. Mungkin barang akak tu kut yang jatuh. Then when I turned, aku tengok beg Nikon aku dah terhempas. Wah, congratulation :D Aku tengah mamai, aku tak de response langsung. Sampai sape tah cakap, "Adleen, beg Nikon kau jatuh tu!" I was like, huh? Aku punya ke tu? Oh, okayyyy aku punya beg Nikon jatuh! Baru aku response sikit.

Aku pun bergerak ke arah beg Nikon tu dan cepat-cepat angkat. Akak tu tanya, "Apa benda yang jatuh tu?" Kitorang semua diam. Tak pe lah, tak pasal-pasal akak tu kena ganti pulak -.- Bagus gak kalau dia ganti, aku mintak D7000, ahaha, merepek. Malam tu, aku dengan Hasanah memang siriyes gila cek Nikon tu. Luckily, Alhamdulillah, tader apa-apa yang kritikal. Everything was okay :) And everything flows peacefully.

Need to sleep, ngantuk -.- Assalamualaikum <:

FUTURE
PAST