she colours sketchbook home follow

josei-chan
A 15 years old typewriter. Love writing, reading, drawing and typing. A big fan of Hlovate. Jazakillah.


koko de hanasu


okina hakushu
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


Budak asrama dah balik.
03 June 2012 | 0 comments


Assalamualaikum. Wahhh lama nye tak post. Dah terbalik blog ni, hew hew. Ni pun di kala bulan mengambang penuh, ceh -,- Cuti ni pun bukannya boleh online lame-lame punn. Kerja sekolah macam tak boleh banyak lagi. Dah la kena buat buku skrap. 'Rajin' sangat :b Kerja sekolah lain tak payah cakap lah kan, banyak memang banyak macam tak boleh banyak lagi.

Plus on, naik cuti ada akak F4 tu nak dengar empat surah hafalan; surah Yassin, Al-Mulk, As-Sajdah n Ad-Dukhan. Yassin dah ingat-ingat lupa, hee. Ad-Dukhan hafal ayat pertama je lah setakat ni. Tak pe tak pe, esok ade lagi :b Hari tu Pengetua siap kata lagi kalau online Facebook satu jam, satu jam baca alQuran. Kalau 5 jam online Facebook, 5 jam baca alQuran e. Tidak -.-

Er, lagi, 16 Mei hari tu, Hari Guru :) tema ; kayangan. Secara jujur kite cakap, ni first time dalam tempoh menyedut udara selama 13 tahun Hari Guru ada tema. Kat sekolah kebangsaan dulu mane de tema-tema semua nih, nak harapkan budak darjah 6 dua ribu sebelas prepare? Heh. F1 kena duk belakaaaaaaang sekali although F1 lah yang paling beriye a.k.a yang paling awal masuk dewan. Alah, biase la tu F1 duk belakang kennn.

Time 25 Mei kan hari Jumaat. Kaum Hawa ada usrah while kaum Adam pegi Solat Jumaat. Kite wakil F1 bagi tazkirah -,- dah la tak de mikrofon, hew hew. Secara honestly, menggigil kat depan tuhhhhhhh. Ada yang kata, "Laju betul bagi tazkirah," erk. Kite memang, kalau cakap kat depan je mesti ada penyakit lutut menggigil, sape-sape ade ubat tak? Plus, kite akan pandang bawah dan cakap laju. Dah biase,err. Plus, ada yang cakap, "Kalau bagi tazkirah tak de lesung pipit tak boleh?" hee, lesung pipit kite ni semula jadi e.

Before that, al-Fatihah kepada arwah Cikgu Norita yang telah kembali ke rahmatullah pada 29 Mei 2012 pada 7 malam [based on Facebook] . Cikgu Norita ajar form 4, tak silap lah. Pernah sekali dia ajar Sivik form 1. Honestly, dia baik sangat. Dia pernah bagitau kat kitorang yang dia ada penyakit buah pinggang. Harap dia ditempatkan dalam kalangan mereka yang beriman. Amin.

Kini, jarum jam menunjukkan 2345. Jam tu jeles, harap maklum. Bai, assalamualaikum.


FUTURE
PAST