she colours sketchbook home follow

josei-chan
A 15 years old typewriter. Love writing, reading, drawing and typing. A big fan of Hlovate. Jazakillah.


koko de hanasu


okina hakushu
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


Muhasabah :)
07 June 2012 | 0 comments


Assalamualaikum ^_^
Hati kita pernah tergerak untuk berubah, kan? Tipulah kalau cakap tak pernah. Tergerak untuk berubah ke lorong kebaikan, walau sikit. Bila hati dah nekad untuk berubah, mesti ada ujian yang Dia bagi. Allah, Dia bagi ujian yang tidak melampaui batas kemampuan seorang insan. Bila hari ni kita diuji, anggap je itu baru ujian kecil. Kalau kite dah besar nanti, lebih besar ujiannya. Kalau Allah menguji kite, itu tandanya Allah sayang kite. Mungkin ade waktu tu Allah tak perkenankan doa kite sebab mungkin ape yang kite hajatkan tu Allah akan makbulkan pada waktu lain. Kadang-kadang bila kite tengah bersedih, biasanye kite akan luahkan kat Facebook, Blog, Twitter, Myspace and so on, tapi cuba kite tukar, luahkan kepada  Dia yang berada di atas sana. Allah ade, dia takkan biarkan kite keseorangan walaupun sometimes kite rasa alone. Bila kite rasa tak de yang nak mendengar isi hati kite, Allah ade, walaupun kite tak ucapkan luahan tu, sebab Allah Maha Mengetahui, walaupun yang tersirat. Lagi satu, tanya diri sendiri, layak ke aku bertemu Allah? Manusia tiada yang sempurna, kena saling mengingatkan. Peace in heart with Allah's blessings are the best.
Assalamualaikum :)




Q : Tau tak kenapa oksigen 21 dalam udara?
A : Sebab 21 tu nombor yang paling perfect. Kalau 22 dunia akan terbakar sebab terlalu banyak oksigen. Kalau 20 pulak kite yang akan mati sebab tak cukup oksigen. Allah, Dia dah tetapkan ape yang terbaik buat hambaNya ^_^




FUTURE
PAST