she colours sketchbook home follow

josei-chan
A 15 years old typewriter. Love writing, reading, drawing and typing. A big fan of Hlovate. Jazakillah.


koko de hanasu


okina hakushu
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


It was something can't expected.
14 April 2012 | 0 comments
Assalamualaikum :)

Location : Taman Tasik Perdana :)

Wah mimpi ape tibe tibe semangat nak post nee ? Haha , tak de lahh semangat mane , nee pun tengaa cuti CPA . Well , taw tidak CPA tuh ape ? Alahh budak budak asrama je taw ape tu CPA . Hew hewww , it is Cuti Pelajar Asrama . Get it ? 

Korang selak kalendar balek , sekarang dah bulan berapaa ? Bulan 5 ? Haha waiting for 12 May , the bornday :> K lah , tak habes habes dari dulu lagihh . Today is 15 April , alahh hari ne dah balik asrama . Malasnyewwwwwwwwwwwwwww . Pastu nanti periksa pertengahan tahun pulak tuh , dah ler result hari tu 6A 1B 1C . Yang teruk , BM kite C . Haha first time in my life BM dapat huruf C . 

Kayy , bile ingat ingat balik ann , rasa macam laju gile tahun ni , sekejap je dah bulan April . Pastu tahun depan nanti naik form 2 pulak . Dulu , time darjah satu , masih kanak kanak Ribena . Dah lah pegi sekolah bawak beg roda tapi bukannya ditarik , haha . Time tu baik lagih , pakai tudung , anak tudung punye lah ke depan aku pakai . Pastu kalau dah panas sangat , bukak je tudung tu . Itu waktu darjah 1 duluu . Dulu duluuuuu . Time muda muda lagih , sekarang nee dah tua :P

Then naik darjah dua , jadi PKT . Eh , PKT tu istilah sekolaa menengah . Darjah dua jadi Penolong Ketua Kelas . Pernah sekali tu dapat Math 68 , dan pernah sekali tu dapat 100 . Hee :D Itu time darjah dua , ye lah , soalan Math darjah dua kan senang gile . Tapi waktu tuh pikir susah sangaaaaaat lah Math nee . Sampai kata Math subjek paling tidak digemari :D Duluuu , duluuu . 

Naik darjah tigaa , aku dah start pakai baju biruu :) Jadi pengawas pusat sumber . Time tu dah bukak tudung dahh . Tayang rambut sana sini , masya-Allah . Ye lah , jadi pengawas nee susah siket kena pakai vest setiap hari Isnin dan Khamis . Haha , time tu akal ni tak terpikir tentang syurga neraka , tentang pahala dosa . Time tu asal enjoy sudaa . Duduk lha sebelah lelaki pun mase tuh , takde sape nak marah . Tu duluu , waktu darjah tigaa . Duluu , duluuuuuu .

Mendaki darjah empat , dah start pakai tudung , ye lah , sesi pagi kena pakai tudung . Mula mula tu terfikir jugak pakai tudung nee sesuatu yang membebankan . But then , bila dah masuk bulan bulan akhir , baru sedar kebaikan bertudung :) Darjah empat markah pekse tak payah cerita , teruk betul . BM Pemahaman n Penulisan je lha yang terer time tuu . Haha , Science dengan Math tak payah cerita lah markahnye berapa ann . Hee , time tu yang ajar Science , Teacher Patimah , dari darjah 4 sampaaai darjah 6 :)

Pastu darjah 5 , 5 Bestari . Belajar kat makmal sains . Darjah 5 tu jugak lah aku start buat blog ne :> Ingat lagih , time tu bela berudu , ewww . Time darjah lima , asyik asyik buat jamuan . Time tu aku jadi naib setiausaha PSS . Ingat lagih , waktu akhir tahun tu , betul betul tak nak jadi budak darjah enam . Susah sangat nak berpisah time tu . Hmm :) Bile kenang balik , itu semua kenangan , sangat indah SUBHANAALLAH :) 

Pastu dah masuk tahun 2011 , UPSR candidate :) Mase tuh bersungguh sungguh nak dapat 5A . Alhamdulillah akhirnya dapat jugak genggam 5A sekali gus menggenggam gelaran Tokoh Murid . Tak expect pun benda tu akan berlaku . Akhir tahun , SubhanaAllah susahnyaaa nak berpisah . Rindu SKTSP . Bile lahh agaknya boleh pegi sekolah tu lagi eh ? Bile lahh agaknya boleh belajar kat situ lagihh ? Tahun lepas , banyak menghabiskan masa kat sekolah . Tahun lepas , penuh dengan kelas tambahan , solat hajat , bacaan Yassin , dan tahun ni jugak penuh dengan impian , angan-angan dan harapan . Termasuk lah untuk memiliki Nikon DSLR D3100 . Alhamdulillah , everything was great . Tahun lepas , aku masuk nasyid dan tak de elektrik , daa x) Tahun lepas , ade rombongan pegi Melaka , tahun lepas ade RPP a.k.a. Raya Pulai Perdana . Miss gila moments tuuuu . Akhir tahun tu gasak lah nak bawak ape pun , Nikon ke , MP3 ke , bawak je lah , tak kesah punn . Oh My Allah , rindunyaaaaaaaaa semua tu :'(


Then , setapak demi setapak dah naik form 1 . Dah 4 bulan dah jadi budak form 1 :) Bila difikirkan balik , dulu betapa jahilnya aku . Betapa pendeknya ilmu pengetahuan aku . A great thanks to Him , ALLAH :') Kehidupan ni terlalu singkat untuk dinikmati . Masih ingat lagi dulu waktu darjah 1 menangis tak nak pegi sekolah . 

Sekian terima kasih .Kay la , babai . Assalamualaikum.

FUTURE
PAST