she colours sketchbook home follow

josei-chan
A 15 years old typewriter. Love writing, reading, drawing and typing. A big fan of Hlovate. Jazakillah.


koko de hanasu


okina hakushu
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


I'm Back :B
31 March 2012 | 0 comments

Assalamualaikum :)

Kepada Noranita Khaleeda , saya telah mengupdate blog saya :D

Lama nyeeeeeeeeeeeeeeeeee tak update . Dah berbulu dah blog ne ( berbulu ? ) hew hew . Rindu tak ? Rindu tak ? Oh cakap je la rindu . Perasannye .Kay , sejak duduk kat asrama kan , Facebook jarang sangat nak bukak . Alah biase la tu ann . Blog pun tak sempat nak jengah . Dan , yes , satu kenyataan , asrama BEST :)

Sekarang dah rombak kelas . Saya 1 Abu Bakar , kelas pertama :) alah , itu pun sekadar ikut name je . Dulu 1 Othman :) Ketua Tingkatan 1 Abu Bakar ialah Sarah Madihah tapi beliau dah pindah MRSM Pontian . Hebat kan ? Now , Ketua Tingkatan 1 Abu Bakar ialah Adleen Farhana :) PKT is Nur Khalifah Nurin . wee ~

hari tu ann , hari Rabu , pakai uniform PBSM lengkap aww . But sebelum rehat , kiteorang kena enject ( betul ke eja ni ? ) haha . Enject for HPV . sakitnya Masya Allah -,- sampai sekarang kot masih sakit . waktu nurse tu masukkan ubat , rasa bisa yang amat . Tapi petang tu tak rasa ape ape pun , malamnya baru rase sakit . Baru terlanggar sikit dah menjerit *daaaa x)

Sampai hari ni rasa sakit , gatal pulak tuh . Hew hew . Nanti bulan 4 kena lagi . Yea -.- Okay never mind . Nurse , cepat la datang eh . Saya sangat sangat tak sabar nak kena cucuk lagi :D

Dan hari tu lepas cuti seminggu , terus exam :O Saya dah dapat result . 6A1B * tidak termasuk SIVIK . Sivik saya A :) Tapi B sejarah , 76 . haha , tu lah buat main main lagi . Nanti bulan 5 ade periksa lagi haihhh . Tak peee , nanti buat elok elok tau :D Psst , PAI a.k.a. Pendidikan Islam saya dapat highest dalam kelas :) English pun kite dan Aishah Umairaq dapat highest , tapi 88 je , Alhamdulillah :) Dan hari tu ann kat asrama tak de air . Bukan air water cooler , kalau water cooler tu lesap sekalipun tak heran lah . Tapi yang ni tak de air nak mandi . Dah la baru balik Maulud Nabi , then tak de air . Mula mula , aras 3A je yang ade air . Aras saya lah tu :) but then satu aspuri dengan aspura sekali tak de air . Hew hew seksa gile merayap sane sini cari air .

Then dah susah sangat tak mandi . Majoriti tak mandi . Haha shhh . Rahsia kerajaan tau :P Eh , ade yang kata muka saya dengan muka Kak Farhana ( satu dorm , form 4 ) same :D Nama pun dah sama , muka pun hampir sama . Hehe , kak Fana , sepp !


Erm , lagi , 1 Omar , Intan Nurfatihah binti Ripin je yang dah berjaya menggenggam straight A . Wah tabikkk :D Dan I Abu Bakar , Ili Syafiqah :) duduk sebelah sebelah . Bahasa Arab dia 100 . Malu kot kalau nak tidur sebelah dia dalam kelas . hee ~ Siries , Ili jarang sangat tidur dalam kelas masa belajar . Tabik sungguh :) Masa tak de air tu , baru ingat nak cuci baju bagai bagai . But then keinginan terkubur . So bertimbun la baju dalam baldi tu . Bile dah takung air dalam baldi , waktu tu jugak lah air nak muncul -.- *tangan di dada mata ke atas , daaaaaa ( gaya Lukman )

Ade orang obses kite dengan Aishah Umairaq a.k.a. Umai , daaaaa ~ hari tu sekolah kiteorang kalah dalam Bola Baling . Hew hew . Never mind , nanti cube lagi :) Eh awak , kite dah hafal surah Yaasin dengan Al Mulk . Sekarang tengah hafal surah As-Sajdah . Lepas tu surah Ad-Dukhan pulaaa . Adik saya kate , '' Susah la masuk SMKA ni , asyik asyik kena hafal surah . Tak nak la masuk SMKA ,''

Haha , adik oh adikkk . Tak susah pun la masuk SMKA nii . Just menghafal surah je . Surah-surah lazim je . Insya Allah nanti makin senang :) Oh lagi satu , kemungkinan besar nanti form 1 tak de lagi kelas yang campur-campur laki pompuan . Everything is berpisah except kat kantin dan DM . Sekarang ni saya sedang berusaha untuk puasa setiap Isnin dan Khamis . Sebab Rasulullah S.A.W. bersabda ,

''Siapa yang banyak kenyang di dunia , maka dialah yang paling lama lapar di akhirat,''

Ambillah iktibar :) Sekarang , kelas 1 Abu Bakar dah macam tadika kanak-kanak -,- dengan sticker Mickey , hee ~ kantoi sudaa . But plan nak cabut semula sticker tuu . Then , usrah kiteorang , group saya dengan group kak Fatimah Hanis gabung dan akan memainkan watak sebagai Saidina Omar . Yea , senang . Ade kumpulan usrah yang dapat Abu Dzar , Aqasha Ubaidah , Talhah dan bagai bagai . Mungkin 2 minggu lagi kiteorang kena persembahkan sebab kiteorang group ke-sepuluh :)

Kite rase , kalau tak nak ngantuk dalam kelas , amalkan Al-Mathurat setiap pagi dan jugaa solat sunat . Insya Allah tak ngantuk :) Hari tu ramai betul form 1 yang balik darjah khas . Kite tak :) Hari tu MQ menang lagi :) Thanks to sister Wafa a.k.a. Dr. Wafa sebagai KD :) Ramai yang jadi stalker mama kite . Termasuk kak Wafa dan kak Fana dan kak Nieeza . hee :D Okay , think sampai sini je la kot . Dah berjela-jela kalah ayam depan rumah nenek aku tu bercakap . Haha , lawak -.- Kay , assalamualaikum :) Nanti CPA kite taip lagi ye , jangan lupe birthday kite :P



Assalamualaikum , uhibbu kifillah wafillahi abada abadan ilaljannah :)

P/s : tahu tidak maksud nye ape ? :) Maksudnye , saya sayang kamu kerana Allah , semoga persahabatan kita kekal hingga ke syurga . Akak form 2 yang ajar :) Tak tahu lah betul ke tidak maksud die tu . Hew hew :)

FUTURE
PAST