she colours sketchbook home follow

josei-chan
A 15 years old typewriter. Love writing, reading, drawing and typing. A big fan of Hlovate. Jazakillah.


koko de hanasu


okina hakushu
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


Rombongan pegi Melaka Woohoo :D
21 October 2011 | 0 comments
Salam ! Hew hew .
Sudaa lama tak update en en en . Hihi . Entri nih tak de gambar tau . Malas nak upload gamba . Wokey , straight to the point .
Semalam , punya semalam , means 19 Oktober 2011 , SKTSP ada rombongan pegi Melaka . Harr harr :>
Yeah , kena kumpul kat sekolah pukul 6 . 30 pagi . Saya tidur lambat tapi datang tepat – tepat 6 . 30 . Hihi hebat en en en . Tak macam orang tu , datang lambat . Hoho :D
Saya sampai , Halimah sudaa sampai . Saya datang dengan 2 beg dan Nikon lorh . Woohoo :D Saya dengan Halimah pegi merayap sekejap dekat dalam sekolah . Budak baik kan , tak kan nak merayap sampai luar sekolah pulak en en en :D
Pastu , tunggu ‘ orang tu ‘ sampai . Hihi . Dan bila jam sudah menunjukkan pukul 7 . 30  pagi , dua buah bas muncul . Hoho it will be the bus to Malacca . Saya bas B , with my gang . Manakala budak lelaki 6 Mahir + 6 Pintar kat bas A -.- bab bas tu yang tak best . Sebab tak satu bas -.- Hihi . Ada orang kata …
Dalam bas , duduk sebelah Aliah dan sebelah tingkap . Hani main cubit – 2 pipi -.- tau ler tembam en en en . Main cucuk pinggang . Muahahahah :D

Bas A , belum sampai tol Skudai dah berhenti kat Petronas dan berlakulah seperti insiden pergi KL tahun lepas . Hihi .
Dalam perjalanan , Ameer + Sufian sebok dengan Nikon saya . Kejakonan mereka terserlah . Wahhaa . Batrisya pun bawak Nikon D5100 dia . Saya pakai baju putih + tudung biru . Tak macam selalu , saya pakai baju biru + tudung biru . Wokey . Sambung . Dah sampai Melaka terus masuk Zoo Taiping . Percaya ? Haha percaya lah . Pegi Melaka masuk Zoo Taiping -.- Masuk Zoo Melaka lorh . Time tu bengang sungguh . Lense Nikon kabur gila ! Saket hati . Nak bukak filter lense tak reti pulak doh . Allah sabar je la . Then masuk satu area nih . Tak ingat lorh area ape . Tapi yang pastinya ada kera . Kera tu terlepas . Hoho . Nazif lagi kejar si kera tuh -.- Jadi BFF eh ? Hihi . N then apa lagi , kera tu kejar lah kitaorang yang berada di dalam area tuh . Punyalah menjerit semua kaum Hawa dalam tu , nasib baik dalam area tu hanya ada pelajar SKTSP je . Kalau tak mahunya tempah malu seumur hidup #gurau gurau . N then pukul 11 ada show . Nak ambek gambar , lense kabur . Eh bengang sungguh masa tu . Sudah nya , tengok je la show tuh tanpa photography -.- N then , ‘ abang pentas ‘ tu panggil Jeyhan . Jeyhan kan muka tak malu . Hew hew . #Ketua pengawas lah katakan en en en . Buat magic . N so on bla bla bla .
Lepas tengok show terus balik Johor . Eh silap silap . Lepas tu pegi MITC .  Sampai MITC pukul 12 pagi . Percaya ? 12 tengah hari lorh . Hihi . Sampai kat MITC tuh , Ustaz bagitau yang 12 . 15 ada panggung wayang . Layan je la . Lagi 15 minit . Beratur punyalah panjang , saya , Aliah , Halimah , Azwidah orang yang terakhir . Hew hew . Nasib baik dapat tempat duduk , kalau tak lebih baik tolong mak anyam tikar kat rumah # gurau gurau . Kerusi kat panggung wayang , biasalah . Kena buka sendiri kan . Saya buka , n then time nak duduk kerusi tu tutup sendiri . Dan saya pun jatuh dengan penuh hensem . Hihi . Nasib baik orang tak nampak .
Kerusi tu suruh kita baring . Hah , baringlah engkau . #ada orang perhati dari belakang waktu tu :> Dan setelah jam menunjukkan pukul 12 . 15 , tayangan perdana bermula . Semua orang bising . HEW HEW . Jakon lah katakan . Saya pun termasuk hihi . Tayangan perdana tu sangat hebat . Memang real . Haha saya dan Aliah dok gelak dalam tu . Bawak kereta meyh . Hihi . Dan cerita tentang outer space dan cerita tentang zaman ada dinosaur dulu . Real !
Dah habes tu , keluar dan pegi masjid . Tak ingat apa nama masjid tu . Sampai masjid tu solat dan tukar baju . Simple je kot . Malas nak berlawa – lawa . Hew hew . Dah habes tukar baju dan solat , makan ! Oyeh lapar . Risha tak makan tapi dia keluarkan frame ada gambar dia dengan Aliah . Hew hew . Dan , habes makan basuh tangan dan , oh sir Khairul Nizam . Akhirnya kita bertemu jugaaaaaaaaaaa :D Oh cikgu ingat saya kerana suara besar saya . Hihi . After that , oh noooooooooo . Kasut basah macam kena simbah air sebaldi . Hew hew . Nasib baik bawa kasut lebih -.- dan , Nikon . Asal kau tetiba jadi kabur ? Sengal sungguh . Bersungguh – sungguh saya n Najihah bersihkan lense dia . Dan meredah hujan . Nazif percik air ! Nasib baik Nikon dekat Najihah . Aku tembak jugak budak ni #gurau gurau . Dalam bas , mintak tolong Sufian settingkan Nikon . Lorh tadi Sufian punya pasal , dia pegi tukar setting . Patut la kabur -.- 
N then pegi Muzium . Tak ingat apa nama muzium tuh . Muzium kat kapal besau – besau tu haaaa . Sapa dok Melaka tu memang tau lorh . 4 muzium jadi mangsa kami . Dan , bas A dan bas B kena berpisah . Oh jangan pisahkan , aku dan dia , Tuhan tolonglah , ku cinta dia #jiwang jiwang . HAHA . :3  N then sempat lorh membeli – beli dekat sekitar muzium tu . Saya n Aliah malas nak keluar duit . Hew hew . So saya n Awie beli badge :D
After that , pegi Menara kat Dubai . Oh percaya ? Haha Menara Taming Sari lorh . Dalam menara tu , kitaorang la paling kepoh dan paling kecoh . Haha muka tak malu lah katakan . Belum matang :P Oh comelnya pemandangan Melaka dari pandangan Menara Taming Sari . Semua orang yang lalu lalang nampak macam kacang , boleh makan ! Harr harr . :D ‘ Abang Taming Sari ‘ nampak macam marah je kitaorang bising – bising . Ala abang . Lepak la . Bising je kot . Hew hew . :> After that , lalu kedai , Halimah beli jagung . Jagung . Jagung . Jagung hew hew :D
Masuk dalam bas , dengar lagu . After that , Ustaz kata nak pegi A ‘ Famosa tapi tak jadi . Don ‘ t know why meyh . N then terus pegi River Cruise . Bas A naik River Cruise dulu . Bas B naik Monorel dulu . Alorh . Tak syok sungguh . N then time tu , saya , Halimah dengan Awie lambat beratur dan kami bertiga jadilah antara penghuni monorel kali kedua dengan budak lelaki -.- Hew hew . Sabor je kot time tu . Sempat beli ais krim ^_^ Halimah belanja :D Time tu tak da mood . Entah , penat kot . Dan tibalah masanya kami menjadi penghuni monorel buat kali kedua . Oh kepohnya kami dalam monorel tuh . Satu gerabak dengan Ustaz pulak tuh . Hew hew . Ustaz beria – ia kata nanti kita naik Eye on Melaka . Oyeh tapi last – 2 tak jadi . Entah , tak cukup masa kot . Lepastu , penghuni bas B jadi penghuni River Cruise pulak . Oyeh time tu dah malam so tak nampak lah air sungai . Oyeh lawanya sungai . 45 minit . Geng bas A dah sampai bas . Bas B je kot yang lambat -.-
After that , sambung pegi Dubai . Pegi New York . Pegi London . Dan akhirnya pegi Pluto . Dah sampai tido ! Hew hew . Tak de la , gurau je kot . Wokey , pastu pegi Asam Pedas . Dinner pukul 9 . Harr harr :D Time tu semua layan kantuk . Makanan kat depan mata dianggap habis walhal penuh lagi . Oyeh tak lapar meyh time tu . Farol je kot yang lapar tahap gaban . Hew hew :D Nasi habis pun tak sampai suku , air pun tak luak , semua layan kantuk . Saya pun termasuk sekali . Hihi . After that , Aliah ambek gambar ‘ seseorang ‘ . Comel gila dia senyum ! > < Kalah senyuman saya HEW HEW . After that naik bas . Ah lantak la . Nak tido . Nak tido . Last – 2 tak tido pun . Action je lebeh . Tengok cerita Karak dari Melaka sampai RnR Pagoh . Time tengok cerita Karak tu , Syakir merangkak kat laluan tengah – 2 bas tu . Eh , buat terkejot orang je . Dah la saya duduk tepi tingkap HEW HEW . Hihi . Perjalanan dari Melaka ke RnR Pagoh , saya , Aliah , Halimah tak tido pun . Entah , tadi time makan punya lah ngantuk . Hihi . N then benti kat RnR Pagoh , solat Isyak . Taim tu bateri Nikon dah habes ! Oh naseb baik . Pastu , habes solat . Perjalanan ke SKTSP . Sampat sekolah , bangun . Masuk kereta . Sampai rumah . Tido . Sampai rumah pukul 2 . Hew hew .
Oh best . Tapi pegi KL lagi best kot . RPP lagi best , jamuan hari raya kat sekolah 23 September 2011 lagi best kot . Hihi :D Okay bye . Salam . Nak benti duluuuuu . K bye :D

FUTURE
PAST