she colours sketchbook home follow

josei-chan
A 15 years old typewriter. Love writing, reading, drawing and typing. A big fan of Hlovate. Jazakillah.


koko de hanasu


okina hakushu
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


GreatDay
10 August 2011 | 0 comments
Salam .
Curi-curi bukak blog. Bhaha. Baru balik dari Majlis Anugerah Kecemerlangan Sekolah Agama. ^^

Agak-agak kalau korang buat macam ni, are you will flying? Kalau dapat, saya tabik.

Okay, berbalik pada tajuk.
22072011 was the best day with my beloved friends :]
Let's start the whole story.

Macam biasa, hari Jumaat ada bacaan Yassin. Kat Sekolah Kebangsaan.
And hari ni sepatutnya 6 Mahir ada PJ. Tau tak PJ tu apa? Hah, kalau tau bagus.
Lepas majlis bacaan Yassin tu, budak-budak lelaki darjah 6 kena pergi kantin kemas tikar.
Oh ya, semalam darjah 6 buat solat hajat untuk Trial UPSR minggu depan.
Yang perempuan tak payah kemas, balik kelas.
Yeah :]
Bila saya masuk kelas, tengok-tengok perempuan hanyalah 5 ekor je. Eh, 5 orang.
Mana yang lain menyorok? Dalam toilet? Bawah kerusi? Belakang pintu?
Bila saya dapati tak ramai kaum Hawa dalam kelas, saya dengan Aliah pergi merayap. Bukanlah merayap, tapi merayau. Sama je kan?
Turun tangga, ingatkan nak heading ke padang. Tengok-tengok diaorang kat padang.
Apa lagi, join lah! :]
The boys 6 Mahir pulak main bola. The girls jadi tukang kutuk. Bhaha.

Mula-mula, kitaorang duduk kat padang tu, pastu beralih ke kolam n then beralih ke tiang-tiang sebelah astaka. Salah seorang daripada kami bagi cadangan main tiang. Bhaha macam budak 6 tahun.
Apa lagi, semua orang kena lah chop tiang. Siapa lambat dia jadi predator.
Memang syok. Release tension kan.
Dah tu, 6 Mahir je kat padang. Tak de pun kelas lain. Memang tak tahu malu.
Main tiang, mengimbau kembali zaman darjah 1 dulu-dulu.

Lepas main tiang, duduk kat astaka sambil-sambil enjoy jeli kelapa. Duduk kat situ, tengok budak lelaki main bola. The boys memang enjoy main bola. And then, saya duduk je kat astaka. Yang lain-lain, the girls buat free show kat astaka tu. Gelak tak ingat dunia. Bhaha :D
Main tali... raising the banner... memorable day :]

Lepas penat main kat astaka, beralih kat tiang balik. Bergayut kat tiang pulak. Haha. Tak malu betul. Saya gayut jugak haha. Tapi saya gayut sekali je. Tangan tak cukup kuat nak bergayut. Pedih. Duduk kat tepi padang tengok the girls buat show. Bergayut secara berirama. Bhaha. And then, memang penat gila. The boys pun masih belum balik kelas lagi.
Kitaorang sempat lagi gather tangan dan shout kuat-kuat , ''Kami nak 5A!'' nak buatkan the boys jeles. Bhaha.
And then, reka cheers sendiri. Tepuk 5A. Idea Najihah a.k.a. Jiha.
Harap-harapnya suara kitaorang menjerit tak kedengaran sampai ke atas lah. Kalau tak, tunggulah hari Isnin nanti.

Tiba-tiba, ternampak seorang cikgu dari atas sedang memerhati kami bergayut. Apa lagi, turun lah. And then, buat-buat jadi budak baik, terus balik kelas. Belakang memang berpeluh habis. The boys pun balik kelas. Masa tu memang matahari memancar dengan gah. Panas.

Masuk kelas, warga 6 Mahir terduduk kepenatan. Melepaskan penat. And then, gather bawah kipas, duduk kat situ sambil mengeringkan peluh. Memang penat. Nasib baik cikgu baik hati hari ni, tak masuk kelas.

Tiba-tiba ada segerombolan, eh sekawan manusia, sibuk kacau kitaorang. Buat sakit hati je. -.- Malas nak layan Izzah (Anwar) tutup pintu belakang. Padan muka kena halau.
 Kacau lagi, report polis.

Arif sibuk nak pinjam pensel. Bagi je laa. And then, sibuk nak pinjam pemadam. Bagi je laa. Tiba-tiba dia cakap ''Oh tidak. Pemadam ni dah patah dua.'' dengan muka innocent. Haish, sabor je lah. Lagipun masa tu semua orang tengah penat, and saya pun malas nak cari pasal, biarlah pemadam tu terbelah.

Lepas tu, nampak gayanya awan dah mula mendung. Yeah, hujan! What I waiting for a moment. :]

And then, sementara awan mendung berarak ke mari, saya, Aliah, Halimah, Aina n several girls yang lain bersidai kat luar. SubhanaAllah memang cantik sangat awan tu. Kan best kalau dapat snap guna DSLR.

And, kemuncak telah tiba. Angin kuat menghembus. Angin dia sejuk. Dan perlahan-lahan, hujan turun dengan renyai-renyai. Hujan tu sejuk. Jumaat al-Mubarakkah.

Menikmati kekuasaan Allah. Angin sangat sejuk. Awan mendung itu pun tetap berarak namun makin lama makin menjauh. Ramai yang bersidai. Masa tu, saya tak pakai spek. Spek tinggal atas meja. Angin memang kuat. So far, we appreciated what we got.

Lepas tu, saya turun bawah dengan Aliah. Tak pergi rehat pun sebab perut kenyang but actually lapar. Apa nak buat, duit tinggal seringgit je.

Turun bawah, main hujan. Bhaha mane ada. Mahunya kena herdik dengan cikgu. Nampak Cikgu Noridah tengah interview Luqman. Tak nak jadi penyibuk, saya n Aliah pergi tempat lain, tempat nombor giliran ditampal.

Kat situ, kami terserempak dengan seorang budak Delima yang sedang mengangkat buku.... eh, tak de pape laa. Not important :]

Naik kelas balik, masuk-masuk je, tengok-tengok Andek duduk kat tempat depan Halimah. Atas Andek, Fahrur duduk. Bak kata Aliah, kerusi Ogawa. Bhaha.

Tiba-tiba Along a.k.a. Razin pegang penyodok. ''Aku sauk kepala kau.'' dengan gaya dia tu, ....... memang cari pasal. And then, kan dari kelas 6 Mahir boleh tengok bilik tayang, oh, ada birthday Afiq kat situ. Tak pergi pun. Tiba-tiba, Fahrur bagi sesuatu. Buat bodoh je tapi ambek jugak benda tu. Tiba-tiba Along datang. Dia kata, '' Alaa, why you so quickly take that? Quickly lah..'' longat dia. Bhaha.

Adegan muka pucat a.k.a. adegan Happy Birthday. Tak nak cerita, buat malu je. Bhaha.

Ustazah masuk, masa Bahasa Arab. Ada kuiz. Kumpulan saya dapat soalan senang. Nasib baik Rahim bawak kamus. :]

Mula-mula, kena nyanyi lagu Negaraku. Kalau gelak, potong markah. Bhaha. N then kena bernasyid. Yang tu, nasib baik Ustazah baik hati, beliau kata dua orang wakil je daripada group kami tampil ke hadapan. Luqman n Zahirul je yang tampil ke depan. Nyanyi nasyid. Suara diaorang... tabik.

N then, masa Agama pula. Kuiz jugak. Lelaki VS perempuan. Satu soalan 100 markah. Bhaha.

And then, the end of the story, balik.
:[
And it was the memorable day for us. 6 Mahir.
Where could we find those memories again.
Bak kata Najihah, '' The best day ever,''

Dan, tamatlah cerita saya. Sekian, Assalamualaikumwarahmatullah :]
Doakan kami berjaya dalam Trial UPSR 2011.
Okay, wassalam. :]

Honestly, Adleen Farhana :]

P/S : Actually , ini adalah post yang saya copy n paste dari blog saya sendiri. tapi blog tu saya dah delete. harap maklum.

FUTURE
PAST