she colours sketchbook home follow

josei-chan
A 15 years old typewriter. Love writing, reading, drawing and typing. A big fan of Hlovate. Jazakillah.


koko de hanasu


okina hakushu
Template was made by
Miichiko. Thanks to Pixel-diary for the cute pixels and icons.


pray,
29 December 2014 | 0 comments

Bismillahirrahmanirrahim, assalamualaikum. FUH lepas dah berbulan tak post, baru hari ni sedar aku ada blog. So, how's you doing? Sihat, alhamdulillah. Nak cakap kat sini........ PT3 dah habis! Dah lama dah habis baru nak cakap ke. Result pun dah keluar dan dapat cuti lagi seminggu daripada KPM terima kasih sangat sangat alhamdulillah. Nak cakap pasal result, macam dah basi. Tak pe lah. Sekolah kat Johor start 4 Januari patutnya, tapi baca kat facebook sape tah post berita harian kut, dia kata KPM bagi seminggu lagi untuk cuti sebab banjir. Kesian orang kat Kelantan, Terengganu, Perak, Kedah, Perlis, Selangor, Johor pun. Plentong yang dekat-dekat dengan sekolah pun banjir. Jarak tak jauh dah tu. Takpelah, every clouds has its silver lining, kan. Banyak hikmah banjir ni, cuma kita je yang pilih sama ada nak sedar tentang hikmah tu ataupun terus kutuk-kutuk maki hamun politik kuasa segala, tak sedar-sedar ada hikmah di sebalik musibah. Kapal terbang Air Asia QZ8501 pun dilaporkan hilang dengan seorang rakyat Malaysia dalam tu. Takpelah, kuncinya kat sini doa. Pray for the best, Allah kan Maha Mendengar, ye dak. Untuk budak-budak 99, tahniah. Kita dah pass exam gedabak ni. Result tu takpe, asalkan kita dah usaha, Allah dah bagi yang terbaik alhamdulillah.

Lagi berapa hari je lagi dah nak jadi 16 tahun. Huih dah 16 tahun dah hidup. Tahun depan dah ada Add Math, Quran Sunnah, Syariah, ada kelas petang, ada pencalonan ketua, ada tu ada ni. Tahun depan duduk dorm form one, aigo. Tahun depan dah form four. Seram beb, rasa macam baru semalam je masuk asrama. Dah nak SPM dah, lagi setahun lebih. Ei pastu masuk U, pastu kerja pastu kahwin. Eh apsal interframe pasal kahwin tiba tiba, kah. Takpelah, kita buat jelah yang terbaik for the rest of our life. Kalau kita usaha, kita dapat ek. K bai, dah asar dah ni. Assalamualaikum :)


FUTURE
PAST